Adria Airways: Interes pokazuju većinom financijski ulagači

Bez autora
Sep 11 2012

Barrons Financial Services, savjetnik pri prodaji Adria Airwaysa, do ponoći je prikupila ponude većinom financijskih ulagača, a to je ono što će slovenskoj vladi baš i neće svidjeti. Izvori ljubljanskog Dnevnika postavljaju pitanje nalazi li se među zainteresiranima i neki potencijalni strateški partner, odnosno zračni prijevoznik. Koliko je točno zainteresiranih znat će se idućih dana. Slovenska agencija za upravljanje državnom imovinom (AUKN) prodaje 74,87 posto dionica nacionalne zrakoplovne kompanije Adria Airways. Slovenija preko državnih fondova i banaka u državnom vlasništvu ima preko 90 posto dionica kompanije koja je zadnjih godina poslovala s gubitkom i do sada neuspješno tražila strateškog partnera, među kojima su se spominjali i Lufthansa, Turkish Airlines te indijska nacionalna zrakoplovna kompanija.

Adria Airways: Interes pokazuju većinom financijski ulagačiBarrons Financial Services, savjetnik pri prodaji Adria Airwaysa, do ponoći je prikupila ponude većinom financijskih ulagača, a to je ono što će slovenskoj vladi baš i neće svidjeti.

Izvori ljubljanskog Dnevnika postavljaju pitanje nalazi li se među zainteresiranima i neki potencijalni strateški partner, odnosno zračni prijevoznik.

Koliko je točno zainteresiranih znat će se idućih dana. Predsjednik Uprave Adria Airwaysa Klemen Boštjančič nije želio komentirati proces prodaje.

- Bilo kakva informacija vodila bi daljnjim špekulacijama, što je loše za kompaniju. Radi se o osjetljivoj temi, rekao je.

Bio je spreman otkriti tek podatak kako je poslovanje Adrije u prvih osam mjeseci nešto bolje od očekivanja.

Slovenska agencija za upravljanje državnom imovinom (AUKN) prodaje 74,87 posto dionica nacionalne zrakoplovne kompanije Adria Airways.

Slovenija preko državnih fondova i banaka u državnom vlasništvu ima preko 90 posto dionica kompanije koja je zadnjih godina poslovala s gubitkom i do sada neuspješno tražila strateškog partnera, među kojima su se spominjali i Lufthansa, Turkish Airlines te indijska nacionalna zrakoplovna kompanija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik